Jak jsme začli s merinem

Rok 2024 jsme zahájili vydáním naší první kolekce z merino vlny. Spodní vrstva je prostě základ a proto ani nám nesmí chybět.

Velmi dlouho jsme hledali ten nejlepší materiál, aby stoprocentně vyhovoval našim požadavkům. Požadavek byl jasný, najít tu nejkvalitnější a nejjemnější merino vlnu, která lze u nás sehnat. A tak jsme hledali, zkoušeli a testovali ideální složení. Chtěli jsme pro vás vytvořit nejlepší kombinaci, která by obsahovala, co největší poměr merino vlny a co nejmenší poměr syntetiky. Testovali jsme ideální procento lycry, aby byly oděvy dostatečně pružné, ale zároveň se nevytahovaly.

Ve chvíli, kdy jsme našli ideální materiál, jsme se mohli konečně pustit do vývoje toho nejlepšího možného střihu. Testovali jsme ho na různých typech postav, abychom vytvořili padnoucí trička pro co nejrůznorodější škálu zákazníků.

A tak se zrodilo „naše merino“. Trička mají ploché švy, které vás nebudou tlačit. Délka rukávů je prodloužená, aby ani při pohybu po palubě nekončily rukávy v polovině loktů. Samotné tričko je také delší, aby při tahání lan netáhlo na záda. Boční švy jsou vypasované tak, aby tričko krásně kopírovalo tělo.

Celá merino kolekce je z té nejjemnější australské ultrafine vlny (16,5 µm), která má označení "Mulesing free", což znamená, že ovečky jsou stříhané eticky a není jim ořezávaná kůže na zadečku zaživa. Vlna je upletená v České republice.